Hvad er projektstyring?

Projektstyring

Hvordan kan I styre jeres projekter effektivt?

Matthijn Hoogenboom

Af Matthijn Hoogenboom, salgsdirektør, MicroPartner

Projektstyring – hvad er projektstyring?

Projektstyring er den måde, som man styrer et projekt i mål på. Projektstyring handler om, hvordan man bedst muligt får arbejdet sig igennem projektets faser – og samtidig overholder både tidsplanen og budgettet.

Et projekt er kendetegnet ved at være en afgrænset størrelse, der løber over en specifik periode og med specifikke ressourcer allokeret. Dermed er der forskel på projekter og daglig drift eller vedligeholdelsesopgaver og udviklingsprojekter.

Behovet for projektstyring varierer fra virksomhed til virksomhed. Nogle virksomheder arbejder kun projektbaseret, så som entreprenører og arkitekter. Konsulenthuse som fx reklamebureauer, advokater og CRM/ERP-huse som os selv, arbejder også med projekter – om end i et mindre omfang, fordi nogle af projekterne må karakteriseres som værende løbende driftopgaver fx i forbindelse med en rammeaftale.

Uanset om man arbejder lidt eller meget med projekter og dermed projektstyring, er behovet for at kunne styre og overvåge projektets fremgang, registrere tid og fakturere essentielt.

Projektstyringsværktøjer

Hos MicroPartner arbejder vi med projektstyringsværktøjer i form af Dynamics 365 Business Central og Dynamics 365 Project Operations.

Projektstyring med Business Central

I Business Central hedder projektstyring sagsstyring. Business Central kan håndtere basale projektbehov og kan bruges primært til mindre projekter.

Business Central giver dig mulighed for at udføre alle de sædvanlige typer projektstyringsopgaver, såsom jobkonfiguration og ressourceplanlægning. Business Central giver dig alle de oplysninger, der er nødvendige for at kontrollere og styre budgetter og overvåge løbende fremskridt.

Via timesedler har du også mulighed for at spore arbejdstiden for både dine medarbejdere og maskiner (eller komponenter, råvarer, færdigvarer etc.) tilknyttet projektet.

Et nuanceret overblik over dine projekter

Som projektleder giver Business Central dig et nuanceret overblik, ikke kun af de enkelte projekter/sager, men også over fordelingen af medarbejdere, maskiner og andre ressourcer, der bruges i projekter.

I Business Central kan du følge med i udviklingen i dit projekt fx budget og faktisk kostpris:

Projektstyring

Klik på billede for at forstørre det.

Projektstyring handler om, hvordan man bedst muligt får arbejdet sig igennem projektets faser – og samtidig overholder både tidsplanen og budgettet.

Projektstyring med Project Operations

Hvis du har behov for at styre og allokere opgaver, skal du vælge Project Operations. Project Operations er et komplet projektstyringsværktøj med alt fra projektsalg, planlægning, fordeling af ressourcer, levering af projektet, tidsforbrug og faktureringsgrundlag. Selve faktureringen kræver dog et ERP-system fx Business Central, som Project Operations let kan integreres til.

Project Operations er velegnet til projektvirksomheder, som arbejder med små eller store projekter. Fordelen ved Project Operations er, at applikationen kan tilgås af alle projektmedlemmer på tværs af din organisation, hvilket gør det lettere at samarbejde og styre projektet i mål.

Billedet nedenfor viser planlægning af ressourcer i Project Operations:

Dynamics 365 Project Operations, Projektstyring

Project Operations kan bl.a. hjælpe dig med:

  • Projektsalg

  • Projektplanlægning

  • Tids- og ressourcestyring

  • Forecast- og analyser

  • Registrering af forbrug, herunder tid og materialer

  • Projektøkonomistyring

  • Projektopfølgning

Business Central eller Project Operations?

Vi anbefaler altid, at du får rådgivning, før du køber et Microsoft Dynamics produkt. For selvom det kan virke helt evident hvilket projektstyringsværktøj du skal vælge, kan der være områder, som du ikke har overvejet. Måske er der licensforhold eller fremtidige forhold, som du ikke har overvejet, men som er essentielle i forhold til dine produktbehov.

Vil du vide mere om projektstyring? Kontakt os her.

Kontakt os for mere info eller en gratis demo

Vores team af erfarne og dedikerede konsulenter står altid klar til at hjælpe og vejlede dig, så du kan træffe den bedste beslutning. Uanset om du har brug for rådgivning, eller hvis du ønsker at få en personlig demonstration, så er vi klar til at hjælpe.

Kontakt os i dag via formularen , og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os direkte på Tlf.: 70 87 05 40.

Fandt du ikke det, du ledte efter?

X