Kom i gang med at bygge apps med Power Apps

Bygge apps med Power Apps

At bygge apps ses ofte som værende en kompleks, dyr og tidskrævende proces. Men det behøver det ikke at være. Power Apps fra Microsoft Power Platformen gør det muligt for alle at skabe forretningsapps – uden at have omfattende kodningsfærdigheder.

Matthijn Hoogenboom

Af Matthijn Hoogenboom, salgsdirektør, MicroPartner

At bygge apps med Power Apps

Power Apps er så enkel at bruge, at begyndere kan bygge apps af høj værdi, ligesom Power Apps også kan understøtte erfarne udvikleres behov for at bygge komplekse apps. Fælles for både begynderen og den erfarne udvikler er, at de, ved at bygge apps med Power Apps, reducerer den tid det normalt tager at få en app op at køre.

Omsæt jeres ideer til løsninger

Gennem en simpel brugergrænseflade i Power Apps kan I oprette apps, der digitaliserer papirprocesser, indsamler og deler vigtige data og strømliner arbejdsdagen – uden at lære at kode. Med andre ord hjælper Power Apps jer med at omdanne ideer til løsninger.

Men som nybegynder kan det være svært at vide, hvor man skal begynde. For at hjælpe jer bedst muligt i gang med at bygge apps med Power Apps, har vi skrevet denne trinvise vejledning.

Kom i gang med at bygge apps med Power Apps

1. Lær Power Apps værktøjerne at kende

Hvis I tidligere har arbejdet med PowerPoint, Excel eller SharePoint, har I en fordel, for det minder meget om det at arbejde med Power Apps.

Hvis I har et Office 365/Microsoft 365 abonnement, har I måske allerede adgang til Power Apps? Hvis I har adgang, vil I kunne se Power Apps løsningen sammen med jeres øvrige Office 365 applikationer, når I logger på online.

For at lære værktøjerne at kende, kan I kan med fordel udforske Power Apps begyndermodul, ”Kom i gang med Power Apps”, som I finder her.

2. Lær hvordan Power Apps virker

Når I har dannet jer et overblik over værktøjerne i Power Apps, kan I gå videre med det næste læringsmodul, som hedder “Byg en Kanvas App i Power Apps”. Her vil I lære de fundamentale ting ved at skabe og tilpasse en test app i løbet af bare et par timer.

Læs mere om Kanvas Apps her.

3. Lær af andre

Power Apps har et stort community af brugere, som er klar til at sparre med jer. I kan blive inspireret af diverse kundehistorier, hvor brugere fortæller, hvordan de har arbejdet med Power Apps. Brug inspirationen fra andre som afsæt til, hvordan I kan transformere jeres virksomhed via nye forretningsapps.

Mangler I inspiration til hvilke apps, I kan bygge med Power Apps? Læs bloggen: Byg Skræddersyede virksomheds apps med Power Apps.

4. Start småt

Når I er klar til at bygge apps med Power Apps, altså jeres allerførste app, bør I starte småt. Vælg en veldefineret og afgrænset opgave, som jeres app skal udføre og definer klart hvordan jeres succeskriterier ser ud. Det kunne eksempelvis være en app, der viser oplysninger fra et Excel ark eller en SharePoint-liste. En sådan app er let at oprette og tilpasse – og den giver jer værdifuld erfaring.

Power Apps skabeloner

Der findes også skabeloner i Power Apps, som I kan bruge, og som kan hjælpe jer på vej. I kan med fordel udforske Power Apps skabelonerne, og få inspiration til at bygge jeres første app.

Customer insights, CRM-projekt

5. Forstå målgruppen

Det første vigtige skridt mod at bygge jeres app med Power Apps, er at forstå det problem, som jeres app skal løse og hvilket data I skal bruge til det. Næste skridt er at afdække, hvem målgruppen er, og hvordan de skal bruge appen.

I bør overveje følgende:

  • Hvilket problem skal appen løse?

  • Hvilket data skal I bruge?

  • Hvem er målgruppen?

  • Hvilke behov har målgruppen?

  • Bruger målgruppen mobil, PC eller tablet?

Responsive apps

Power Apps kan gøres responsive, men I har også mulighed for at publicere dem til specifikke skærmstørrelser som telefon, tablet eller browser. Det er en god ide at beslutte, hvilke(t) device(s) jeres app skal tilgås fra, før I begynder at bygge den.

6. Brug det I kender

Power Apps er designet til at arbejde sammen med Office 365, Dynamics 365 og mange andre eksterne apps og datakilder. Når I begynder at bygge apps med Power Apps, kan det dog godt betale sig at holde sig til en løsning, som I kender i forvejen.

Office 365

En god måde at begynde på er med et regneark gemt i One Drive for Business. Denne guide viser jer, hvordan I hurtigt kan skabe en app ud fra et Excel ark, og derefter tilpasse den til jeres behov. I kan gøre det samme med en SharePoint liste. Når I har publiceret jeres app, kan I indlejre den i Teams og på den måde gøre den mere tilgængelig for jeres organisation.

Hvis I er vant til at arbejde med Office 365, vil I opleve mange ligheder mellem Office 365 og Power Apps. Design interfacet minder om PowerPoint, hvor I kan arbejde med drag and drop. Hvis I vil tilføje funktionalitet til jeres app, minder det om den måde formler virker på i Excel.

Dynamics 365

En anden god måde er ved at bruge Dynamics 365 data til jeres app. Fra Power Apps menuen kan I automatisk genere en ny app, der bruger Dynamics 365 data. Se hvordan I bygger apps med Dynamics 365 data her.

7. Husk datasikkerhed

Når I bruger Power Apps, bygger I på en sikker Microsoft platform. Platformen er designet til virksomhedsbrug, med indbyggede kontroller, der styrer dataadgang, sikkerhed og compliance.

Ikke desto mindre er det vigtigt at overveje, om noget af den data, som I ønsker at bruge til jeres app, kan betragtes som følsom eller proprietær. Hvis det er tilfældet, skal I tage jeres forholdsregler.

Læs mere om datasikkerhed i Power Apps her.

8. Nye muligheder og nye funktioner

Power Apps bliver løbende opdateret med nye features og funktioner, som betyder nye muligheder at bygge apps med Power Apps på. I kan med fordel følge med i opdateringerne på Microsofts Power Apps blog.

Held og lykke med at bygge apps i Power Apps!

Vil du vide mere?

+45 4345 0660

Fandt du ikke det, du ledte efter?

X